Julebakst (rakeldrage)
Hjem Add Instagram Weheartit Trening

7

Julebakst

Dagens julebakst besto i å lage søte og smakfulle berlinerkranser dyppet i knasende perlesukker. Dette er en av de slagene som går igjen hos oss, og det blir alltid borte fra kakeboksen. Her har dere oppskriften vi bruker:

Du trenger: 2 hardkokte og 2 rå eggeplommer, 125g sukker, 250g smør, 300g hvetemel, perlesukker, eggehvite.
Start med å koke 2 egg i ca åtte minutter slik at de blir hardkokte. Bland deretter de kokte eggeplommene dem de rå. Tilsett sukker og visp godt. Bland så inn smør og mel.

Sett så deigen kjølig i et par timer og slapp av som denne søte nissen med julemusikk i bakgrunn. 

Trill deigen ut i lange pølser og form dem som kranser. Pensle dem med eggehvitte før du dypper de i perlesukker.

Til slutt steker man kakene lys gule i ca 10 min, på 180 grader.

Ta de ut av ovnen og la de kjøle seg litt ned før du legger de i kakeboksen.

Mmm.. Klare for å spises, la julen komme!



  • 18.12.2014 kl.15:50
    koselig : D<3
    18.12.2014 kl.16:25
    Oj. berlinerkranser!!! Ikke for nybegynnere :)
    18.12.2014 kl.18:02
    Nam, nam! Det så veeeldig godt ut! Godt å kunne kose seg litt ekstra i jula :)
    18.12.2014 kl.18:18
    Så herlig med litt julebakst! :)
    19.12.2014 kl.13:54
    De så utrolig gode ut, å så flink du er til å forme de :)
    19.12.2014 kl.17:12
    Therese Bråthen; Tusen takk :)
    19.12.2014 kl.17:13
    regineaf; Det er virkelig sant :) Julen er tiden for å kose seg



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    INSTAGRAM: RAKELDRAGE Follow

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg


    hits