rakeldrage - hits
Hjem Add Instagram Weheartit Trening

11

Året som gikk

JANUAR:
I slutten av Januar var det på tide med mitt andre Wangball på Radison Blu. Før ballet startet var kampsportjentene samlet hos Tina der vi fikk hver vår alkoholfrie coctail. Deretter dro vi avgårde på en liten photoshoot hvor vi lekte modeller i noen timer før vi ble kjørt ned til Radison Blu. Ballet var minst like bra som det første men alt toppet seg da selveste "Karpe Diem" inntok scenen.


FEBRUAR:
I februar startet taekwondo-sesongen for fullt og mitt første år som senior var i gang. Trelleborg var debutstevnet mitt før turen gikk til statene og US Open. Der vant jeg første kampen min på overlegenhet mens jeg i andre kamp tapte med samme mynt. Dette var uansett en smak på seniortilværelsen og jeg gledet meg til å jobbe videre. USA-turen besto også av treninger i LA, shopping i Las Vegas og masse latter da vi besøkte Universal Studios.


MARS:
Etter en uke i statene gikk turen videre til Mexico, nærmere bestemt Guadalajara. Der trente vi flere ganger om dagen. Treningene inneholdt både taekwondo, styrke og utholdenhet. I tilegg til mye trening rakk vi også å sole oss, bade og nyte tilværelsen.

Tilbake fra Mexico rakk vi så vidt å pakke ut før vi dro videre til Nederland hvor Dutch Open ble arangert. Det var et stort stevne med mange spennende og gode kamper. Siden nederland er kjent for sin "french fries" måtte dette også spises. Etter dutch var det tid for påskeferie og litt kvalitetstid med kjæreste og familie. Snøen lå fortsatt på bakken noe som førte til skogstur og aking med kjæresten. 


APRIL:
Endelig var det min tur til å fylle 18år noe som såklart skulle feires. Første feiringen ble med familien før feiring med kampsportjentene var like etter. Jeg stilte i stand med champange, muffins og partyhatter mens gjestene tok med seg godt humør og fine gaver. Men feiringen stoppet ikke der, Jesper hadde nemlig gitt meg en weekend til Goteborg der vi storkoste oss, virkelig!


MAI:
Hver gang mai nærmer seg vet jeg at både 17.mai og sommeren nærmer seg med stormskritt. Jeg har alltid elsket 17.mai og tror nok jeg alltid vil gjøre det. I 2013 feiret jeg denne fine dagen med like fine mennesker fra morgen til kveld.

I tilegg til 17.mai var det også en rekke bursdager å feire i Mai. Mamma fylte år noe som ble feiret med middag på BigHorn og deilig kake. Minna, Mariann, Jesper og Frida ble også feiret i det fine sommerværet.JUNI:
Sesongens siste stevne var i Østerriket. Team Nordic gjorde en kjempejobb og selv var jeg også veldig fornøyd med å ha nådd målet for denne sesongen, nemlig å komme meg til en kvartfinale i senior-klassen.


Det var ikke bare sesongen som gikk mot slutten men skoleåret var også snart ferdig og avsluttning med kampsporten sto for tur. Som året før ble avsluttningen arrangert på "Oslo Gladiators" hvor vi fikk bryne oss på forkjellige morsomme aktiviteter. Blir aldri lei av å se på disse bildene i sumo-drakt, hehe!
 

Så var det endelig sommerferie og tiden for sommerkjoler, grillings og andre sommergreier var kommet. En av de første dagene i ferien var jeg i bursdagen til Frida hvor vi bl.a. ble servert masse søtsaker mens VG-lista rullet over tv-en.


JULI:
Juli 2013 var virkelig en av de beste sommermånedene jeg noen gang har hatt. Allerede 3.juli var jeg og Jesper godt planta i Rhodos hvor vi skulle slappe av og nyte late dager. Bare på en uke rakk vi å gjøre så utrolig mye. De beste minnene fra denne turen må vel være da vi fikk sitte på eselryggen opp til Akropolis eller da Jesper fylte 20år.


Ikke lenge etter ferien til Rhodos gikk turen videre til kjære trøndelag. Til tross for en god del regn og dårlig vær hadde vi det likevell knall med fine trøndere og mye kortspill. De få dagene det lyste opp var det såklart rett ut å nyte været eller å ta en liten plenklipp.

Etter noen uker med litt gråvær dro jeg avgårde med mor og far til varme og vakre Barcelona. For første gang var vi i varmere strøk alle tre sammen noe som var utrolig koselig. I Barcelona besøkte vi flere fine steder og koste oss med is, sol og varme. Vi møtte også en annen hyggelig tremannsfamilie fra Edinburgh. Jenta i familien het også Rakel og vi holder fortsatt kontakten over sosiale medier. En ferie jeg sent vil glemme.


AUGUST:
Sommerferien ble avsluttet med en ukes treningsleir i fine Kroatia. Det ble mange harde treninger, mye bading og mange andre sosiale aktiviteter. Været var på topp hele uka og det var ingenting å klage på. Etter vår siste trening i Kroatia pyntet jentene seg med kjole og ukens første maskara før vi avsluttet med en skikkelig jentekveld.

I slutten av August kom endelig dagen hvor kusina mi Line, og Ståle skulle bli mann og kone. Vielsen skjedde i en fin og romantisk kirke på Ørlandet. Det var en utrolig rørende vielse med en vakker brud, fine sanger og alt som hører til. Senere ble det treretters, nydelig desserter og fest. Selv har jeg aldri vært i et brylupp før, men vil si at dette virkelig var som ett eventyrbryllup.

SEPTEMBER:
Tina var den siste av kampsportjentene som fylte 18år, men da dagen var kommet ble det såklart feiring. Kvelden var stappet med masse god mat, drikke, dansing og prating med både nye og gamle venner. En kjempekoselig kveld for fine Tinamor.  


I september flyttet også mor og far inn hos tante Unni mens jeg og Jesper skulle pusse opp hjemme. Oppdraget var å få malt taket og alle veggene før helgen var over. Med mange liter hvitmaling, pensler, ruller og papir var vi klare, og etter mange timer ble stua god som ny. Mamma og pappa var mer enn fornøyde noe som resulterte i nytt sportstøy til meg.


OKTOBER:
5.oktober 2012 ble jeg og Jesper offisielt sammen. Ett år senere har vi det minst like bra, og jeg blir bare mer og mer glad i den fine gutten min. 1-årsdagen vår startet med blomster og frokost på senga før den avsluttet med deilig spa og middag på BigHorn.


Både oktober og november var fullstappet av taekwondostevner i forkjellige deler av verden. Det ble mange gode kamper og jeg fikk bl.a. bryne med på tidligere europamester Bat-el Gatterer hele to ganger på tre stevner. Første gang gikk det ikke helt veien men etter å ha analysert kampen tapte jeg med kun to poeng i neste stevnet som ble holdt i Kroatia.


Av alle stevnene vi deltok på må jeg si at turen til Israel satte de dypeste sporene. Ferden startet med å besøke Jerusalem og klagemuren før turen gikk videre til Palestina og Betlehem. Alt sammen var så spessielt; graven til jesus, fjøset der han ble født, klagemuren og alle de mektige kirkene. Denne turen var virkelig en opplevelse for livet.

NOVEMBER:
I november fikk jeg gladmeldingen om at selveste MXDC ville sponse meg på veien mot OL. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å smile da jeg bekjeden og deretter kunne plukke ut en rekke godsaker på lageret. Det var nesten som å være i himmelen med så mange nydelige farger og passformer. I tilegg til at klærne er fine å se på er de også topp i trene i.


Mitt første NM som senior gikk av stabelen 23.november og etter ha å møtt Norges beste senior-jenter er jeg veldig fornøyd med resultatet. Vi var tre stykker i klasser noe som betyr at alle skal gå mot alle. I min første kamp vinner jeg på golden point mens jeg i neste kamp taper knepent. Alle tre vinner og taper en kamp hver noe som betyr at vinneren blir kåret på poeng. Uansett er jeg veldig fornøyd med sølv i mitt første senior-NM. Resten av team tveita gjorde en kjempejobb og vi kunne alle feire et velykket mesterskap med bankett senere på kvelden.
 

DESEMBER:
I midten av desember fylte vår kjære coach Gunnar 60år noe som kom til å bli en minneverdig dag. Etter mange forberedelser og nøye planlegging ble det et velykket suprise party på Mona Lisa for Gunnar. Han ble veldig oversaket og kvelden var stappet med deilig mat, taler, gaver, film og en veldig fin bursdagskake. En veldig velykket og fortjent fering.

Førjulskos må alltid til og i desember var jeg både i Fredrikstad, Drøbak og Asker hvor storkoste meg sammen med koselige mennesker. I Fredrikstad tok Sissel og morfaren til Jesper oss ut på deilig middag etterfult av dessert forran peisen. I Drøbak ble det også mye god mat sammen med Kaia og Tommy, før jeg avsluttet førjulskosen med pepperkakebaking Asker med Marte og Tina.


Til slutt avsluttet jeg det fine året med en fantastisk jul og nyttår med sammen med familie, venner og kjæreste. Bedre blir det ikke.

 • 7

  Oppsumering av 2011, del 3


  Etter store forandringer i tkd-livet mitt dro jeg på nok en talentsamling på majorstua, hvor utøvere fra både Trondheim og Bergen kom for å trene.


  Det ble sjenerelt mye trening i september både på egenhånd, med papsen, på Grorud og med HwaRang Drammen, noe jeg er veldig takknemlig for.  I oktober ble det første klassebilde tatt på Wang. Klassen min består av padlere, skiløpere, volleyballspillere, boksere, ein karate-chick og noen andre kulinger. Jeg må også poengtere at jeg ikke er så lav som det ser ut til på bilde, de ved siden av meg var bare veeldig høye.. not kidding!


  Det aller største jeg har vært med på dette året var Junior-EM på Kypros. At jeg i det hele tatt ble tatt ut, var for meg helt uvirkelig. Det var en stor opplevelse for meg, og selv om ikke jeg fikk medalje kom ikke Norge tomhendt hjem. Frida og Jelena tok nemlig hver sin bronse-medalje. Stort!


  Kort tid etter Jr.EM startet jeg å trene på Mudo Team Furuset&Tveita, noe som har vært en fryd siden jeg startet.


  Fra starten av november begynte jeg å føle meg dårlig. Etterhvert følte vi det var lurt å ta seg en tur til legen. Der fikk jeg vite at jeg hadde fått mykoplasma lungebetennelse, og at jeg ikke fikk lov til å trene på en stund. Det var utrolig kjipt, og matlysten var også på sitt dårligste hvor omtrent det eneste jeg fikk i meg var frukt. Jeg som elsker mat... 


  Pga sykdommen måtte jeg også stå over treningen ved Wang sin dagssamling på majorstua, men bowling og peppez var jeg frisk nok til å være med på... spessielt siden jeg nå hadde fått matlysten tilbake.


  Tiden gikk, og pluttselig var det klart for NM på kongsberg. Jeg gledet meg veldig til å være med, men merket fort at det var litt for tidlig etter sykdommen å hoppe ut på kampmatta igjen. Men det ble ingen trist dag for det, laangt ifra. Klubben vår ble kåret til Norges beste klubb i kamp, Eirik vant kongepokalen, Gunnar ble kåret til Norges beste coach, mens Frida ble kåret til Norges beste utøver.


  Bestemor ble denne måneden lagt inn på sykehus. Jeg og mamma dro dermed til trøndelag omtrent på dagen for å besøke den 90år gamle, tapre og spreke bestemoren min. Vi hadde en veldig koselig stund i trøndelag før det bar hjem igjen. Bestemor har det forresten bare bra nå, og skal hjem fra sykehuset i morgen

  To dager etter vi var kommet hjem fra trøndelag var jeg klar for en ukes treningsleir i varmere strøk, nemlig i Las playitas. Der koste vi oss med trening, mat, zumba, salsa og mye morsomme greier. Det var en utrolig fin tur som jeg alltid vil huske.

  Dette var mitt 2011, for et fint år! Gleder meg til mange nye opplevelser i 2012! :)

 • 7

  Oppsumering av 2011, del 2


  Mai var fyllt med mange koselige festligheter, og jeg startet måneden med grillings i sofienbergparken den 1.mai med gode venner. Og vi var ikke de eneste som hadde planlagt grillings denne dagen, omtrent hele parken var fylt med glade folk med grill.


  17.mai kom også veldig fort i år. Dette året startet jeg dagen med koselig frokost hos Elise med god mat, etterfulgt av 17.mai-tog, latter, sang, 1999 is, en matbit på Christian Radick og vennetreff i byen. Elsker 17.mai, like bra hvert år!


  I mai var vi også i konfirmasjonen til min søte kusine, Malin. Det var en kjempefin konfirmasjon med deilig mat, drikke og masse gode kaker.


  Endelig begynte sommeren å nærme seg, og etter sykdom fra min side var det deilig å endelig kunne kjenne varmen i lufta igjen. Jeg og Maria var mye ute i varmen sammen, og koste oss bl.a på karl johan med en matbit.


  I Juni var jeg også så heldig å få en langhelg. Denne langhelgen startet jeg på Bislett Games hvor bl.a Usain Bolt, verdens raskeste mann løp. I tillegg til han, var også Petter Northug og mange andre raske, spenstige og sterke utøvere.

  Jeg svarte også på spørsmålsrunden min med Maria, og la ut mine første videoblogger.

  Så kom eksamenstiden, hvor jeg kom opp i de to værste fagene; Spansk muntlig og norsk skriftlig. Jeg gruet meg forfærdelig mye til spansk. Endte til slutt opp med disse karakterene: Spansk=4 / Bokmål=4 / Nynorsk=5. Veldig fornøyd med det!


  Skoleårets høydepunkt var såklart turen til selveste Galdhøpiggen. De fleste var negative til å starte med, men turen viste seg å bli veldig morsom og koselig. Vi var superheldige med været og solen var på himmelen under hele turen.


  På slutten av måneden var det på tide å si farvell til skolen jeg gitt på i 10 lange år med lekser, fremføringer, krangler, musikal, falske mennesker og herlige mennesker. Det ble holdt taler, utdelt vitnemål, det ble mat og sang. Deretter ble det masse gråting og klemming før vi dro på st.hanshaugen å feiret St.hansaften/sommerferie. En perfekt avsluttning av grunnskolen spør du meg.  I Juli skjedde det utrolig mye uforglemmelig, både possitivt og negativt. Det startet veldig possitivt for min del med to-ukers treningsleir til Kina(!!!). Jeg kan faktisk ikke skjønne at jeg har vært i kina enda. Jeg hadde det superfint med to treninger om dagen, tur til den kinesiske mur, karaoke, pruting og mye mye mer!


  Etter to fantastisk fine uker i Kina med mange herlige mennesker var det utrolig trist og merkelig å komme hjem etter alt det forferdelige som hadde skjedd her hjemme mens jeg var borte etter 22.juli. At en mann kan ha så mye hat og ondskap i seg skjønner jeg fortsatt ikke at er mulig. Sender fortsatt mange varme tanker og kondolerer til alle de pårørende.  I år deltok jeg også i "WonderfulCopenhagen" som jeg nå har deltatt i 3 år på rad. Denne gang ble det bronse til meg og Tuva, og sølv til Fredrick.


  Så startet jeg på vidregående(!!) på Wang Toppidrett, hvor jeg nå stortrives. Var litt usikker på om jeg skulle starte der først, men nå er jeg utrolig glad for at jeg valgte å gå der. Utrolig mange hyggelige og ekte folk, pluss at jeg får trent på skolen fire ganger i uka.


  Del 3 kommer... :)

 • 5

  Oppsumering av 2011, del 1

  Nå er det ikke så alt for lenge igjen av 2011. Det er helt utrolig hvor mye som har skjedd på bare ett år. Det har vært en del tøffe tider, men alt i alt har det gått fint til slutt. Jeg er lykkeligere nå enn jeg noen gang har vært, og kan ikke vente til det nye året starter. 2011 var virkelig året som forandret livet mitt.. til det bedre! Her får dere første del av oppsumeringen av mitt år.


  Året 2011 startet med Nordisk mesterskap i Vejle, Danmark hvor jeg deltok i både mønster og kamp. I mønster kom jeg meg ikke videre til finalen, mens i kamp ble jeg faktisk Nordisk mester, noe som gjorde at den dagen ble veldig fin likevell.  I februar brukte jeg mye av tiden min ute med venner og ute på cafè. Jeg og Maria satt bl.a på kaffebrenneriet da vi så selveste Dorthe Skappel!!

  Som sagt var jeg i februar mye ute med venner, og i starten av februar var jeg i Vulkanhallen med en god del folk der vi så på basketgutta fra CentrumTigers gruse blådraktene på hjemmebane.


  Så kom dagen hvor jeg endelig fullførte tanken om å klippe pannelugg. Tror det var en av de største avgjørelsene ang håret jeg har tatt. Var litt usikker på hva jeg syntes i starten, men etter å ha fått en haug med søte kommentarer følte jeg valget om å klippe lugg var det beste jeg hadde gjort på lenge.


  Dutch Open ble ett av mine største internasjonale mesterskap i 2011. Jeg var helt målløs over hvor stor hallen var, og hvor mange forkjellige land som deltok. Til og med utøvere fra Brasil og Iran hadde kommet helt til Holland for å konkurere.


  I Holland tok vi også turen inn til Amsterdam, noe som besto av en ganske så lang togtur med to ganske så trøtte jenter.  Hos oss var det Ski-VM som snurret på tv-en hele starten av mars, og som de fleste vet gjorde normennene det veldig stort i år, spessielt trønderene! Derfor var det nesten en selvfølge at jeg og trøndermora mi tok oss turen ned for å se på prisutdeling en av dagene.  Men det var ikke nok at Ski-VM hadde innvadert tv-en...neida, skolen hadde nemlig bestemt seg for at vi også skulle ut å stå på ski. Jeg kan med en gang nevne at ski aldri har vært noe for meg, men etter forholdene ble det til slutt en ganske så koselig og morsom tur med 10D.


  I mars var også den store landskampen mellom Norge og Danmark, og da jeg og Maria dro ned til byen var vi allerede omringet av nokså glade dansker. Men siden Maria er halvt dansk følte jeg meg trygg i hennes nærvær. Husker forresten ikke hvem som vant.....ups.  Den 4.april ble jeg 16år. Jeg fikk utrolig mange søte gratulasjoner både på facebook, bloggen, mobilen og personlig. Jeg fikk også en kjempegod bursdagskake noe som gjorde dagen min komplett, tihi.


  Denne gangen valgte jeg også å feire bursdagen min med rosa tallerkner, masse farger og egne godteriposer med jentene i klassen. Skikkelig barndomsminner... eller hva er det jeg snakker jeg om? jeg er jo et barn.. 


  Jeg var også på kino å så UMEÅ 4ever hvor jeg, Tuva, Ola og Leon var statister. Og tro det eller ei; vi så oss selv(!!) Ikke så veldig tydelig men vi var der, pluss at navnene våre havnet på rulleteksten.


  Del 2 & 3 kommer senere :)

 • 13

  There's a first time for everything


  *Spist sushi

  *Fått 6-er på kortet

  *Tatt toget til Trondheim


  *Vært i Ungarn

  *Trent med juniorlandslaget

  *Stått på snowboard

  *Blitt 15år

  *Laget egen rap, og rappet den på scenen


  *Vært statist i svensk film

  *Deltat og fått medaljer i NM

  *Lest ut to engelskbøker

  *Konfirmert meg

  *Vært i dyreparken i København

  *Fått min egen pc

  *Farget håret

  *Vært med i en musikal

  *Fått 4,8 i snitt

  *Vært på juleball

  *Og såklart har jeg feiret nyttårsaften hos Maria!

  // Gjorde dere noe for første gang i 2010? :)

 • Rakel

  Jeg heter Rakel, er 20 år og går nå mitt andre år på Kultur og Kommunikasjon i Oslo. Min store lidenskap er trening, og da jeg var 8 år forelsket jeg meg i sporten taekwondo. Her vil jeg derfor blogge om trening, livet og alt det har å by på. Velkommen :)
  INSTAGRAM: RAKELDRAGE Follow

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde