rakeldrage - hits
Hjem Add Instagram Weheartit

6

Serbia Open

Hei hei! Da var jeg hjemme igjen etter nok et internasjonalt stevne. Denne gangen var det Serbia Open som sto for tur. Med over 20 utøvere fra Team Nordic kom vi hjem med 7 medaljer og mange gode prestasjoner. Caroline, Botond og Thea tok gull, Vithu tok sølv mens Eirin, Frida og Samuel tok hver sin bronsemedalje. Selv har jeg heller aldri vært så nær en pallplassering i senior.

I min første kamp møter jeg Østerike. Kroppen føles fin og ting går som de skal. Deilig å kjenne at man får til ting man har trent på. Etter to runder er stillingen 20-1 til meg og kampen stoppes pga 12-poengregelen. Kvartfinalen går senere på dagen. Her møter jeg Kroatia. Kampen starter litt tregt og jeg ligger under 6-2 etter første runde. Jeg henter meg inn igjen og utgjevner til 11-11. Når det kun er ti sekunder igjen av kampen sniker hun foten inn i vesten min og stillingen ender til slutt 12-11 til hun. Kan ikke si annet enn at jeg ble utrolig skuffet og lei meg. Ekstra kjipt er det når man er så nær, men men.. Nå er det bare å trene videre. Heldigvis kommer det flere muligheter.

Etter to lange dager i hallen dro vi ut for å spise en bedre middag. Restauranten lå nydelig plassert ute på vannet hvor vi fikk hele tre retter å kose oss med. Takket være foreldrene til Jelena; Max og Daniela ble oppholdet i Serbia kjempebra og billig!!

// Bildene er tatt av Farouk, Gunnar og meg selv.

 • 2

  Treningsleir i Skellefteå

  Tjenaa! Denne helgen har jeg tilbragt i Skellefteå i Sverige med resten av Team Nordic. Som vanlig ble det en kjempebra treningsleir med mye bra trening, kamper og sosiale aktiviteter. I tillegg til oss fra Team Nordic var det kommet flere topputøvere fra Nederland, Tyskland, Ukraina, Sveits og USA. Til sammen var vi rundt 80 treningsglade utøvere samlet i en og samme hall. Etter den trede og siste økten på lørdag dro vi til "Boda Borg" som er en svensk versjon av "fangene på fortet". Vi ble delt inn i lag på 4-5stk før vi måtte løse forkjellige oppgaver. Laget mitt "bamsemums" havnet på topp10 noe som er en klar forbedring fra forrige gang. Gleder meg allerede til neste gang!

  // bildene er lånt fra den danske coachen Farooq.

 • 9

  Jerusalem og Betlehem

  Først må jeg bare si at denne turen har vært en opplevelse for livet. Før vi dro ned til Israel hadde jeg aldri trodd at vi ville rekke så mye bare på en helg. Ferden startet med å besøke Jerusalem og klagemuren. Vi hadde forberedt oss godt med hver vår lille lapp som bar våre høyeste ønsker. Disse presset vi inn i de små sprekkene i veggen. For å kunne gjøre dette fikk vi sjal og skjørt for å dekke til knær og skuldre mens Gunnar hadde på seg en kippa kjøpt i Jerusalem. Dette måtte vi også bære på oss da vi gikk inn i kirken hvor Jesus sin grav lå.


  Etter å ha sett hvor Jesus ble begravd fant vi ut at vi også ville se hvor han ble født, nemlig i Betlehem. Da GPS-en sa at vi nærmet oss merket vi fort at vi ikke var i Israel lenger. Damene bar slør på hodet og det palestinske flagget vaiet i vinden. Først ble jeg litt skeptisk til hvordan dette ville gå men fant fort ut at dette var et sted hvor palestinere og israelere bodde blandet i et håp om fred. "Vi er jo tross alt mennesker" sa han som guidet oss til fjøset der Jesus ble født. Herlig å høre slikt spørr du meg. Fjøset var blitt bygget på slik at dette var en felles kirke. Vi ble ført ned i et lite rom. Her fikk vi se en stjerne som markerte hvor jesus ble født i tillegg til hvor de la han etterpå. En veldig spessiel opplevelse å være der.

  I tillegg til veldig mye historie i dette landet er det også et hav av suvernier, klær, skjerf og krydder. Strøkene var fulle av godsaker og det ble såklart innkjøp både fra Jerusalem og Palestina.

  Avslutter innlegget med noen bilder fra toppen av Betlehem. Shalom Shalom!

 • 6

  Israel Open

  Hei og hopp! Da var vi på vei hjem til Norge med mange nye erfaringer. Har valgt å dele dette innlegget i to deler. Et om selve stevnet og et om hva vi opplevde utenfor matta. Siden neste fly ikke går før sent i kveld skriver jeg første innlegg om stevne allerede nå.

  Vanligvis går alle åpne stevner både på lørdag og søndag men siden lørdag er helligdag i Israel gikk alle kampene i går. Spente og klare for kamp var vi i hallen allerede klokken 07:00. Først ut var Jelena som for første gang går senior. Etter å ha gått tre gode kamper klatrer hun seg helt opp til en velfortjent bronseplassering. Frida går også senior for første gang. Hun går to gode kamper men taper desverre kvarten knepent.

  Så er det min tur. Jeg får walkover i første kamp og møter hjemmefavoritten Bat-El Gatterer fra Israel som også er europamester i denne vektklassen. Første runde går fint men etterhvert blir det tydelig hvem som er sterkest og hun går seirende ut av matta. Sine neste kamper vinner hun også på styrken sin og ender til slutt opp som gullvinneren i -57. Selv om det såklart er surt å tape får jeg bare ta dette som en god erfaring. Kampen er filmet og jeg er klar for å analysere og trene enda mer på det som trengs å trenes på. Det passer derfor ekstra bra at det allerede til helgen er samling med Team Nordic i Sverige. Det blir en helg med masse bra trening og godt samhold.

  Del to fra Israel kommer i morgen så det er bare å glede seg!

 • 8

  Tel Aviv

  Shalom! Etter en veldig lang reise kom vi oss endelig frem til Tel Aviv i Israel i natt. Vi sjekket inn på et lite hotel hvor vi lå i natt. I dag veide vi oss før vi ble flyttet over til drømmeleiligheten. Vi har vel aldri ligget et lignende sted noen gang. Vi har hele tre soverom, to bad, fire terraser, to kjøkken og en kjempestilig stue. Utsikten fra den største terrassen er også nydelig. Synd vi bare skal være her noen dager. Her kunne vi godt vært i noen uker for å si det sånn. Nå skal vi snart ut en tur før det blir en tidlig kveld. I morgen går turen til Jerusalem. Gleder meg!  Får bare unskylde dårlig kvalitet på bildene. Skal redigere de når jeg kommer hjem. Men alt er vel bedre enn ingenting? :)

 • 5

  Klar for Israel

  Da var den siste taewkondo-økta før Israel gjennomført og nå gleder jeg meg masse til avreise i morgen. Selve stevne går ikke av stabelen før på søndag så satser på at vi får tid til å se Israel også, ikke bare hallen. Vi er tre jenter som drar nedover for å konkurere i senior til helgen og i min klasse er det 15stykker. Med andre ord kommer det til å bli en spennende helg.

  For å vite at kroppen var helt i orden før reisen var jeg på Olympiatoppen for å sjekke den vondte ryggen min i går. Der ble jeg knekt opp og fant ut at jeg hadde korte hofteleddsbøyere. Heldighvis kan dette tøyes så da er det bare å tøye i vei. Fikk også en fancy teip på ryggen hvor det gjør ekstra vondt. Satser på at denne H-en hjelper.


  Jeg har såklart kjøpt inn alt som trengs for å klare meg til helgen også; maxim og forebygging mot alt av lopper og innsekter, hehe!

 • Rakel

  Jeg heter Rakel, er 20 år og går nå mitt andre år på Kultur og Kommunikasjon i Oslo. Min store lidenskap er trening, og da jeg var 8 år forelsket jeg meg i sporten taekwondo. Her vil jeg derfor blogge om trening, livet og alt det har å by på. Velkommen! :)
  INSTAGRAM: RAKELDRAGE Follow

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde